英语完形填空与阅读理解中考真题训练专题汇总
英语完形填空与阅读理解中考真题专题第1期
2024年福建中考英语完形填空与阅读理解及答案
Ⅲ. 完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
Zeng Xiaomeng became blind a few months after she was born because of an illness. Years ago, she talked to her parents about her dream of learning to ____16____. So they sent her to a special education school.
It is not ____17____ for Zeng to learn songs. She needs to use Braille (盲文) to read the words of songs. She also needs to practice the songs repeatedly. ____18____ it usually takes her at least a month to learn a song, she never gives up.
Zeng has a gift for music and learns faster than others at the school. Her music teacher is ____19____ her. She posted a video of Zeng’s singing on the Internet. Zeng’s beautiful ____20____ has amazed and touched many people. They left messages praising her. “Thanks for ____21____ openness and encouragement. I will sing better and live better,” she replied to the messages.
Music has brought great ____22____ to Zeng’s life and her personality. She felt much better about herself and got more ____23____ to communicate with others after learning music. At her teacher’s suggestion, she began to ____24____ her own singing videos online last year.
With music in her heart, she becomes more ____25____ and wants to plant her feet in the field of music in the future.
- A. sing B. read C. dance
- A. bad B. wise C. easy
- A. Unless B. Because C. Although
- A. proud of B. strict with C. sorry for
- A. face B. picture C. voice
- A. our B. your C. their
- A. changes B. examples C. troubles
- A. duty B. courage C. luck
- A. copy B. watch C. share
- A. active B. upset C. silent
Ⅳ. 阅读理解(共两节,25小题;满分45分)
第一节 阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
Once upon a time, there was a little boy. His parents were poor farmers. They couldn’t pay for a worker, so the boy had to help. He worked hard.
Every day, he had a one-hour rest at sunset (日落). He used that time to climb to the top of a hill. There, he could see a house on another hill. It had golden windows. They were really bright and shone like diamonds (钻石).
One day, the boy’s father said to him, “You worked really hard, so you can take a day off. Try to learn something good.”
The boy thanked his father. Then, he left home and walked to the far hill.
He came to the house and knocked on the door, and a girl answered. He told her about the golden windows. The girl shook her head and said, “Poor farmers like us only have glass windows. Look there! That’s the house with the golden windows.” She pointed at something far away.
When the boy looked, he saw his own house. He then thanked the girl and rushed home.
Inside, he saw his family and smiled. He told them about his excellent day. He also said, “I learned a great lesson—our house has golden windows.”
- What do we know about the little boy?
- He was quite lazy. B. He was very rich.
- He was a son of poor farmers. D. He was a son of a worker.
- What did the boy do when he had a one-hour rest?
- He rested at home. B. He built a house.
- He helped his parents. D. He climbed to the top of a hill.
- The boy took a day off because he ________.
- worked hard B. wanted to play
- found a diamond D. needed to visit the girl
- What did the girl point at?
- The windows made of gold. B. The windows made of diamond.
- The windows of the girl’s house. D. The windows of the boy’s house.
- How did the boy feel when he got home?
- Happy. B. Lonely. C. Surprised. D. Strange.
B
Materials ◇A wide glass jar with a lid
◇Very hot water
◇Some ice
◇ A match
Very important! Only parents deal with matches!!!
Steps 1. Turn the lid upside down and fill it with ice.
- Fill the jar about 1.5cm with very hot water.
- Ask your parent to light a match. Then blow out the match just above the jar. Hold the smoking stick inside. (You want smoke from the match to fill the jar. )
- Quickly put the lid with ice on the jar. Cover the jar completely.
- Let the cloud form for a few minutes. Then take the lid off and meet the cloud!
Result A real cloud comes up. But it is not round and it disappears soon.
- What are the boy and his father talking about?
- Rabbits. B. Flowers. C. Trees. D. Clouds.
- Which is very important when you use matches in the experiment?
- A glass jar. B. Very hot water. C. Some ice. D. Your parent’s help.
- What is the right order of “making the cloud”?
- ①②③⑤④ B. ①③⑤②④ C. ①④③⑤② D. ①⑤②③④
- What is the result of the experiment?
- A real cloud comes up. B. The cloud is round.
- The cloud lasts a few hours. D. The cloud doesn’t disappear.
- Where does the text probably come from?
- A novel. B. A storybook. C. A travel guide. D. A science magazine.
C
Though oceans cover about 71 percent of the earth’s surface, there’s still a lot we don’t know about them. Only about 20 percent of the seafloor has been mapped, and the remaining 80 percent is still a secret to us. Some scientists even think that 91 percent of sea animals have yet to be discovered.
So why do we know so little about the deep sea? Well, getting to those depths is very difficult and requires high technology that simply didn’t come into being for most of human history. The first navigable submarine (可驾驶的潜水艇), for example, was built in 1620, and it couldn’t go more than five meters below the surface. In fact, for a long time many scientists didn’t even think that there could be any life at depths greater than 550 meters and didn’t see much need to explore (探索) the deep sea. However, this changed in 1862 when life was discovered as far down as 945 meters below sea level with the help of a digging machine. Ten years later, around 4, 700 species (物种) unknown before from the ocean floor were discovered.
Since then, high technology has been developed to help explore the deep sea, including satellites. But why is deep-sea exploration still so difficult? Well, at greater depths it is freezing (极冷的), everything is completely dark, and the pressure can be over 1, 000 times greater than that on the surface.
Though we have the difficulties, it’s important that we understand the seas. They help control the earth’s temperature and produce half of the oxygen (O2) in the air. They can also provide us with information about climate change. Our future depends on learning more about our oceans, and it is possible for us to really understand what is ongoing below the surface.
- Why are some numbers listed in Paragraph 1?
- To introduce how important oceans are.
- To discuss why sea animals have yet to be found out.
- To explain that oceans cover a large area of the earth.
- To show that we have only a little understanding of oceans.
- What caused the change of exploration into the deep sea?
- High technology. B. Unknown species.
- A pleasant environment. D. Valuable information.
- What does the underlined word “They” in the last paragraph refer to?
- Sea animals. B. The seas. C. The satellites. D. Many scientists.
- What can we learn from the text?
- It is difficult to build a navigable submarine. B. The seas have a strong influence on our future.
- The seas have no lives at a depth of 550 meters. D. It is easier to go into the deep sea than we think.
- What could be the best title of the text?
- Hidden Treasures in Deep Sea B. Unlocked Secrets of Deep Sea
- Deep-Sea Exploration: Into the Freezing Depths D. Deep-Sea Exploration: The Past and the Future
D
It was reported in May 2024 that the China Wildlife Conservation Association (CWCA,中国野生动物保护协会) will send giant pandas Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo in the United States, which is a symbol of a new 10-year period of international conservation partnership. The CWCA has organized experienced caretakers and doctors to go with the pandas to the US. The zoo is getting ready to provide the pandas with a larger and more comfortable living environment. It has also formed a team with special skills related with panda care, daily nursing, and scientific research.
The cooperation (合作) between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo. Giant pandas Hua Mei, born in 1999, and Mei Sheng, born in 2003, who used to live there, are the result of China-US giant panda research cooperation. Over the past twenty years, the two sides have cooperated and solved many technical problems, including important discoveries in key areas like panda raising.
Since the 1990s, China has cooperated on giant panda conservation with 20 countries. “International cooperation in fields such as disease prevention and control, treatment, and wild training and reintroduction to the wild, has achieved good results. Giant pandas will facilitate communication between peoples and let people around the world know China better,” said Li, the leader of the China Conservation and Research Center for the Giant Panda.
“Scientific and educational outreach (延伸服务) also serves as a key role in international giant panda exchanges, allowing more people to understand giant pandas, which provides very good support for our efforts in protecting wild giant pandas,” Li said.
- China’s sending Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo means ________.
- a good living condition for pandas B. a new age of conservation cooperation
- a great achievement in scientific research D. a long-term plan for training panda caretakers
- How long have the CWCA and the San Diego Zoo cooperated?
- 21 years. B. 25 years. C. 28 years. D. 34 years.
- What is Paragraph 2 mainly about?
- The history of the cooperation. B. The raising of the giant pandas.
- The lives of the pandas in the US. D. The process of solving the problems.
- What does the underlined word “facilitate” in Paragraph 3 probably mean?
- Expect. B. Create. C. Improve. D. Receive.
- What do we know from the last paragraph?
- Scientific research is well on its way. B. The outreach plays an important part.
- The cooperation requires international support. D. Education about wildlife protection is a big success.
第二节
阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。
How to give a presentation
Giving a presentation is never easy. There is a lot of preparation to do. During the actual presentation, you need to appear relaxed, calm and confident (自信). Your body language needs to show this. ____46____ Here are a few suggestions.
- Position
____47____ And try to avoid turning your back, or lowering your eyes too often if you’re looking at any notes.
- Hands
Avoid touching things like your hair, nose or pens. ____48____ It may feel uncomfortable, but you’ll look relaxed. Also, avoid crossing your arms, or putting your hands behind your back or in your pockets.
- Gesture (姿态)
Use gestures to help your classmates understand what you’re saying. You can use your hands to make your points clearer in your speech. Keep your feet apart and stand confidently. ____49____ Remember, look confident!
- Eye contact (交流)
Remember to keep eye contact with your classmates. Choose someone to look at in one area and stay with them for a sentence or two. ____50____
Plan for success, look good, sound good and know your material! But above all, have fun with your presentation!
- And try to keep your arms by your side.
- Keep your shoulders back and your head up.
- Make sure you’re always facing your classmates.
- Then move to another area and choose someone else.
- But do you know what to do with your body during a presentation?
答案:
Ⅲ. 完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
曾晓萌出生几个月后因病失明。几年前,她和父母谈到了她学习_____16___的梦想。所以他们把她送到了一所特殊教育学校。
对于曾来说,学习歌曲并非__17__。她需要用盲文来读歌词。她还需要反复练习歌曲。__18__学习一首歌通常至少需要一个月的时间,她从不放弃。
曾在学校里有音乐天赋,学习速度比其他人快。她的音乐老师__19__她。她在网上发布了曾唱歌的视频。曾美丽的_____20___让许多人感到惊讶和感动。他们留言赞扬她。“感谢__21__坦诚和鼓励。我会唱得更好,生活得更好,”她在回复信息时说。
音乐给曾的生活和个性带来了巨大的___22__。学习音乐后,她对自己感觉好多了,也有更多的__23__与他人交流。在老师的建议下,她去年开始在网上__24__自己的歌唱视频。
心中有了音乐,她变得更加_____25______,并希望在未来的音乐领域站稳脚跟。。
【答案】16. A 17. C 18. C 19. A 20. C 21. B 22. A 23. B 24. C 25. A
【解析】
【导语】本文主要介绍了一个盲人女孩追逐音乐梦想的故事。
【16题详解】
句意:几年前,她向父母讲述了她学习唱歌的梦想。
sing唱歌;read阅读;dance跳舞。根据后文“learn songs.”可知,学唱歌,故选A。
【17题详解】
句意:曾学歌并不容易。
bad坏的;wise明智的;easy容易的。根据“She needs to use Braille (盲文) to read the words of songs. She also needs to practice the songs repeatedly.”可知,她需要用盲文来读歌词,她还需要反复练习这些歌曲,所以曾学歌并不容易。故选C。
【18题详解】
句意:虽然她通常要花至少一个月的时间来学习一首歌,但她从不放弃。
Unless除非;Because因为;Although虽然。前后两句构成让步关系,用Although连接,故选C。
【19题详解】
句意:她的音乐老师为她感到骄傲。
proud of骄傲;strict with严格;sorry for抱歉。根据“Zeng has a gift for music and learns faster than others at the school.”可知,她很有天赋,所以老师为她感到骄傲。故选A。
【20题详解】
句意:曾优美的嗓音让很多人惊叹和感动。
face脸;picture图片;voice嗓音。根据“Zeng’s beautiful…has amazed and touched many people.”可知,她唱歌,所以是嗓音让很多人惊叹和感动。故选C。
【21题详解】
句意:谢谢你们的坦诚和鼓励。
our我们的;your你们的;their他们的。根据“she replied to the messages”可知,对网友们说的,所以是“你们的”,故选B。
【22题详解】
句意:音乐给曾的生活和性格带来了巨大的变化。
changes变化;examples例子;troubles麻烦。根据“Music has brought great…to Zeng’s life and her personality.”可知,音乐给她带来了巨大的变化。故选A。
【23题详解】
句意:学习音乐后,她的自我感觉更好了,也更有勇气与人交流。
duty职责;courage勇气;luck运气。根据“She felt much better about herself and got more…to communicate with others after learning music.”可知,她更有勇气与人交流。故选B。
【24题详解】
句意:在老师的建议下,她去年开始在网上分享自己的唱歌视频。
copy抄袭;watch观看;share分享。根据“she began to…her own singing videos online”可知,她在网上分享自己的唱歌视频,故选C。
【25题详解】
句意:心中有了音乐,她变得更加积极,想要在未来的音乐领域站稳脚跟。
active积极的;upset沮丧的;silent寂静的。根据“With music in her heart, she becomes more…and wants to plant her feet in the field of music in the future.”可知,心中有了音乐,她变得更加积极,故选A。
Ⅳ. 阅读理解(共两节,25小题;满分45分)
A
从前,有一个小男孩。他的父母是贫穷的农民。他们付不起工人的工资,所以那个男孩不得不帮忙。他工作很努力。
每天日落时,他都会休息一个小时。他利用这段时间爬上山顶。在那里,他可以看到另一座山上的房子。它有金色的窗户。它们真的很亮,像钻石一样闪闪发光。
一天,男孩的父亲对他说:“你真的很努力,所以你可以休息一天。试着学点好东西。”
男孩感谢他的父亲。然后,他离开家,走到远处的山上。
他来到屋里敲门,一个女孩应声而来。他告诉她关于金色窗户的事。女孩摇摇头说:“像我们这样的穷农民只有玻璃窗。看那里!那就是有金色窗户的房子。”她指着远处的东西。
当男孩看时,他看到了自己的房子。然后,他感谢了女孩,匆匆赶回家。
在里面,他看到了他的家人,笑了。他告诉他们他度过了美好的一天。他还说:“我学到了很好的一课——我们的房子有金色的窗户。”
【答案】26. C 27. D 28. A 29. D 30. A
【解析】
【导语】本文介绍一个男孩看到另一个山的房子,窗户金光闪闪,当到达那边却发现自己家房子的窗户也是如此,由此可知,不要这山望着那山高,要珍惜自己的生活。
【26题详解】
细节理解题。根据“Once upon a time, there was a little boy. His parents were poor farmers. ”可知小男孩的家庭是贫穷的农民家庭。故选C。
【27题详解】
细节理解题。根据“The boy thanked his father. Then, he left home and walked to the far hill.”可知男孩休息的时候,他离开家,去了远一点的山上。故选D。
【28题详解】
细节理解题。根据“You worked really hard, so you can take a day off. ”可知男孩工作很努力,所以有一天假。故选A。
【29题详解】
推理判断题。根据“‘Poor farmers like us only have glass windows. Look there! That’s the house with the golden windows.’ She pointed at something far away.”和“ When the boy looked, he saw his own house. He then thanked the girl and rushed home.”可知女孩指着远处山的房子,而这个房子正是自己的房子。故选D。
【30题详解】
推理判断题。根据“Inside, he saw his family and smiled. He told them about his excellent day. ”可知男孩看见家人笑了,因此可推测他是高兴的。故选A。
B
材料◇一个有盖的宽玻璃罐
◇非常热的水
◇一些冰块
◇ 一根火柴
非常重要!只有父母才能处理火柴!!!
步骤1:将盖子倒置,然后装满冰块。
2.将罐子装满约1.5厘米的热水。
3.让你的父母点燃一根火柴。然后吹灭罐子正上方的火柴。把吸烟棒放在里面。(你想让火柴里的烟填满罐子。)
4.迅速把盖子上的冰放在罐子上。把罐子盖上。
5.让云形成几分钟。然后揭开盖子,迎接云朵!
结果真正的云出现了。但它不是圆的,很快就会消失。
【答案】31. D 32. D 33. B 34. A 35. D
【解析】
【导语】本文介绍了如何用罐子制作出云朵。
【31题详解】
细节理解题。根据“No, they are all clouds.”可知父子俩的对话谈论的是云彩。故选D。
【32题详解】
细节理解题。根据“Very important! Only parents deal with matches!!!”可知重要的是,用火柴的时候需要父母帮助。故选D。
【33题详解】
细节理解题。根据Steps的步骤可知,制作云朵的顺序是,首先盖子上放冰,即①;然后罐子里装热水,即③;在罐子上吹火柴,即⑤;带冰盖子放在罐子上,即②;然后就会产生云朵,即④。故选B。
【34题详解】
细节理解题。根据“A real cloud comes up. But it is not round and it disappears soon.”可知最后的结果是会出现真正的云朵。故选A。
【35题详解】
推理判断题。制作云朵是属于科学类。故选D。
C
尽管海洋覆盖了地球表面约71%的面积,但我们对海洋仍然知之甚少。只有大约20%的海底被绘制出来,剩下的80%对我们来说仍然是个秘密。一些科学家甚至认为91%的海洋动物尚未被发现。
为什么我们对深海知之甚少?好吧,要达到这些深度是非常困难的,需要高科技,而这些技术在人类历史的大部分时间里都没有出现。例如,第一艘可航行的潜水艇建于1620年,它不能在水面以下超过5米。事实上,很长一段时间以来,许多科学家甚至不认为在550米以上的深度可能有任何生命,也没有看到探索深海的必要性。然而,1862年,在挖掘机的帮助下,在海平面以下945米处发现了生命,情况发生了变化。十年后,在海底发现了大约4700种以前未知的物种。
从那时起,包括卫星在内的高科技被开发出来帮助探索深海。但为什么深海勘探仍然如此困难?好吧,在更深的地方,它是冰冻的,一切都是完全黑暗的,压力可能比表面大1000倍以上。
虽然我们有困难,但了解海洋很重要。它们有助于控制地球温度,并产生空气中一半的氧气(O2)。他们还可以为我们提供有关气候变化的信息。我们的未来取决于更多地了解我们的海洋,我们有可能真正了解海底正在发生的事情。
【答案】36. D 37. A 38. B 39. B 40. C
【解析】
【导语】本文介绍了了解海洋的重要性。
【36题详解】
推理判断题。根据“Though oceans cover about 71 percent of the earth’s surface, there’s still a lot we don’t know about them.…”可知列举的数字表明,尽管海洋覆盖地球的71%,但是我们仍然知之甚少。故选D。
【37题详解】
推理判断题。根据“In fact, for a long time many scientists didn’t even think that there could be any life at depths greater than 550 meters and didn’t see much need to explore the deep sea.”和“Since then, high technology has been developed to help explore the deep sea, including satellites.”可知探索深海需要高科技的帮助。故选A。
【38题详解】
词义推断题。根据“Though we have the difficulties, it’s important that we understand the seas.”可知虽然我们有困难,但了解海洋是很重要的。此处they指代上文的seas。故选B。
【39题详解】
细节理解题。根据“Our future depends on learning more about our oceans, and it is possible for us to really understand what is ongoing below the surface.”可知我们的未来取决于更多地了解我们的海洋,说明海洋对我们的未来有很大影响。故选B。
【40题详解】
最佳标题题。本文主要介绍了探索海洋的重要性,根据“Since then, high technology has been developed to help explore the deep sea, including satellites. But why is deep-sea exploration still so difficult?”可知主要是介绍深海探究的现状,并不是过去与未来。故选C。
D
2024年5月,据报道,中国野生动物保护协会(CWCA,中国野生动物保护协会) 将把大熊猫“云川”和“新宝”送往美国圣地亚哥动物园,这标志着国际保护伙伴关系进入了一个新的10年期。CWCA组织了经验丰富的看护人员和医生陪同大熊猫前往美国。动物园正准备为大熊猫提供更大、更舒适的生活环境。它还组建了一支具有熊猫护理、日常护理和科学研究等特殊技能的团队。
CWCA和圣地亚哥动物园之间的合作可以追溯到1996年,当时白云和石石成为第一对生活在动物园的大熊猫。1999年出生的大熊猫华美和2003年出生的梅生是中美大熊猫研究合作的成果。在过去的二十年里,双方合作解决了许多技术问题,包括在熊猫饲养等关键领域的重要发现。
自20世纪90年代以来,中国与20个国家在大熊猫保护方面进行了合作。中国保护大熊猫研究中心负责人李说:“在疾病预防控制、治疗、野外训练和放归野外等领域的国际合作取得了良好成果。大熊猫将促进人们之间的交流,让世界各地的人们更好地了解中国。”。
李说:“科教推广在国际大熊猫交流中也发挥着关键作用,让更多的人了解大熊猫,这为我们保护野生大熊猫的努力提供了很好的支持。”
conservation保护facilitate促进
【答案】41. B 42. C 43. A 44. C 45. B
【解析】
【导语】本文介绍了中国对大熊猫外交的重视程度,并呼吁人们保护大熊猫。
【41题详解】
细节理解题。根据“It was reported in May 2024 that the China Wildlife Conservation Association will send giant pandas Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo in the United States, which is a symbol of a new 10-year period of international conservation partnership.”可知中国野生动物保护协会将把大熊猫云川和鑫宝送往美国圣地亚哥动物园,这标志着双方新的10年国际保护伙伴关系。故选B。
【42题详解】
推理判断题。根据“The cooperation between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo.”可知中国野生动物保护协会和圣地亚哥动物园的合作是从1996年开始,到现在已经28年了。故选C。
【43题详解】
推理判断题。根据“The cooperation between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo.”可知本段介绍了中国野生动物保护协会和圣地亚哥动物园的合作。故选A。
【44题详解】
词义推断题。根据“Giant pandas will facilitate communication between peoples and let people around the world know China better”可知大熊猫会促进人们的沟通,让世界人们了解中国,facilitate有“促进”的意思,用improve意思相近。故选C。
【45题详解】
推理判断题。根据“Scientific and educational outreach also serves as a key role in international giant panda exchanges, allowing more people to understand giant pandas, which provides very good support for our efforts in protecting wild giant pandas,”可知最后一段介绍了延伸服务的重要作用。故选B。
第二节
如何进行演讲
做演讲从来都不容易。有很多准备工作要做。在实际演讲中,你需要表现得放松、冷静和自信。你的肢体语言需要表明这一点。____46____以下是一些建议。
- 位置
____47____如果你在看任何笔记,尽量避免转身或过于频繁地垂下眼睛。
- Hands
避免触碰头发、鼻子或钢笔等物品。____48____这可能会让你感到不舒服,但你会看起来很放松。此外,避免交叉双臂,或将手放在背后或口袋里。
- 手势
用手势帮助你的同学理解你在说什么。你可以在演讲中用手把你的观点说得更清楚。双脚分开,自信地站着。____49____记住,要自信!
- 眼神交流
记得和同学保持眼神交流。盯着一个区域的某个人看,并保持和他们呆在一起说一两句话。 ____50____
计划成功,看起来不错,听起来不错,知道你的材料!但最重要的是,祝你的演讲愉快!
【答案】46 E 47. C 48. A 49. B 50. D
【解析】
【导语】本文介绍了如何演讲的身体语言建议。
【46题详解】
根据“Here are a few suggestions.”和下文可知,此处引出下文的身体语言,E选项“但是你知道演讲的时候我们的身体做什么吗”符合语境。故选E。
【47题详解】
根据“And try to avoid turning your back, or lowering your eyes too often if you’re looking at any notes.”可知此处介绍演讲的位置,C选项“确保你总会面对同学”符合语境。故选C。
【48题详解】
根据Hands和“Avoid touching things like your hair, nose or pens.”可知此处介绍手部动作,A选项“试着把你的手臂放在身体两侧”符合语境。故选A。
【49题详解】
根据“Gesture”可知此处介绍姿势,B选项“肩膀向后仰,头向上”符合语境。故选B。
【50题详解】
根据“Remember to keep eye contact with your classmates. Choose someone to look at in one area and stay with them for a sentence or two.”可知此处介绍眼神交流,D选项“然后到另一个地方,选中其他人”符合语境。故选D。
需要word文件的请自行下载
我用夸克网盘给你分享了「英语完形填空与阅读理解中考真题专题第1期.docx」,点击链接或复制整段内容,打开「夸克APP」即可获取。
/~f26337wEp0~:/
链接:https://pan.quark.cn/s/38d7c1bf916f













